sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Pentuja, pentuja!

Vinkan ja Punssin pentuset syntyivät tänään! Vinka teki raivoisasti pesää koko yön, tai siltä se ainakin tuntui. Se suunnitteli selvästi pesää sängyn alle ja siellä kävi mahdoton kaaputtaminen. Aamupissin jälkeen se hyppäsi sänkyyn, supisteli pari kertaa ja siirtyi sitten kehoituksesta pentulaatikkoon. Kuvittelin supistusten kestävän pidempään, mutta parissa minuutissa eka pentu olikin jo syntynyt! Puurokin paloi pohjaan siinä äimistellessä... Ennen seuraavaa pentua Vinka piti 1,5h tauon, seuraava tuli reilun 30min kuluttua ja taas ennen neljättä oli 1,5h tauko. Vinka selviytyi urakastaan hienosti ja minun ei tarvinnut kuin ihastella vierestä.

Kaikki pennut ovat reippaita ja syövät hyvin. Mustavalkoiset painavat 390g ja merlet 430g (ehkä, tytöllä oli vaa'alla semmoinen vauhti, ettei lukemat pysähtyneet millään) ja 440g. Pentulaatikosta kuuluu tyytyväinen tuhina. Valtakunnassa on kaikki hyvin. Toivottavasti kaikki sujuu yhtä hienosti jatkossakin!

Ja sitten ekat potretit äipän ollessa tarpeilla ja siistiytymässä. Suluissa tyttöjen pennuille keksimät tekonimet, joita ei virallisteta ;)

Ensimmäisenä syntyi merlenarttu (Töppö).

 Toisena maailmaan tuli mustavalkoinen uros (Rekku).

 Kolmantena syntyi merleuros (Teddy).

 Neljäntenä syntyi mustavalkoinen narttu (Alma).

 Ihana pentukasa.

Taitava emo Vinka koko katraansa kanssa. 

4 kommenttia:

  1. Voi että, suuret onnittelut teille kaikille! :)

    VastaaPoista
  2. Voi söpöläiset <3 Ihanaa, että kaikki meni hyvin ja Vinka ja lapsoset voi hyvin!

    VastaaPoista
  3. Siis superhienoa..vinka näyttää niin tyytyväiseltä..

    VastaaPoista